Светът, който сме създали в процеса на нашето мислене не може да бъде променен без промяна на нашето съзнание

0
1835

Може да е трудно да го приемете сега, но всичко, което се случва в живота ви, помага да растете и да се развивате.

Обстоятелствата ще ви насочат, ще ви поправят и с течение на времето ще ви подобрят. Понякога тези обстоятелства буквално ви събарят. Ще настъпят моменти, когато ще ви се струва, че абсолютно всичко върви погрешно. Може да се чувствате така, сякаш сте заседнали в това блато завинаги. Всъщност няма да е така.

Когато имате желание да се откажете, помнете следното: понякога, за да бъдете добри, първо всичко трябва да се обърка. Понякога, за да стигнете до най-доброто, първо трябва да преминете през най-лошото. Това е така, защото най-ценните възможности често се появяват в най-трудните ни времена. И най-силната съпротива, която ще срещнете, ще бъде в момента, когато сте най-близо до най-прекрасното чудо в живота си.

Вашето мнение за хора и ситуации ще се промени. Това е абсолютно нормално.
В бъдеще ще гледате на някои неща по съвсем различен начин от преди. Същото може да се каже и за чувствата. Сега не усещате това, което сте били преди. Това, че сте харесали нещо в миналото, не гарантира, че винаги ще ви хареса. Запомнете това.

Да бъдеш верен на себе си означава да позволиш на себе си да растеш, да се развиваш, променяш и да предизвикваш себе си към миналото и предишните си мисли.

Единственото, в което винаги можете да сте сигурни е, че не можете да сте сигурни в нищо. Това предполага, че растете.

В живота винаги ще се появят промени, които ще бъдат много по-трудни за приемане от тези, които са били преди тях.

Растежът и развитието са болезнен процес. Промяната е болезнен процес. Но няма нищо по-лошо от това да си заседнал там, където не принадлежиш. Днес не сте това, което сте били преди година, месец или седмица. Постоянно растете и се развивате.

Постоянно трупате опит. За да се признае фактът, че трябва да се промени нещо, е необходима огромна смелост. За да поемеш отговорност за приемането на промяната, е необходимо още по-голяма смелост. Долната линия обаче си заслужава всички усилия, които полагате.

Тези, които се оплакват най-много, постигат най-малко.
Винаги е по-добре да се опитате да постигнете нещо невероятно и да се провалите, отколкото да не правите нищо и да успеете в този въпрос. Дори да загубите, нищо не свършва. Краят ще дойде, когато вече не се опитвате, но започнете да се оплаквате.