Заблудиш ли ме веднъж – срам за теб, заблудиш ли ме два пъти – срам за мен

0
220

Можеш ли да се наречеш умен човек? Знаеш ли къде се простират границите ти? Знаеш ли какво да правиш, за да не се повлияеш от негативността на другите? Всичко, което трябва да направиш, е бързо и правилно да реагираш на токсични хора.

Непрекъснато сме изправени пред токсични хора. Някои от тях присъстват постоянно в нашето лично пространство, а други просто преминават през живота ни за малко, но оставят следи. С поведението си те развалят настроението ни, но не всички от нас се чувстват безпомощни, когато се сблъскат с тях. Някои хора са се научили да се справят с тях и не им позволяват да им повлияят на настроението.

Как се справят тези хора?

Те ​​са внимателни и бдителни
Интелигентният човек винаги съзнателно избира средата си и знае точно как да се справи с токсичното поведение. Той ще се опита да избягва срещите с отрицателни хора и винаги ще проявява максимална предпазливост към онези, с които има отношения. Интелигентният човек никога не довежда материите до директен сблъсък с токсичен характер.

Прощават, но не забравят
Умният човек няма да позволи грешката на друг човек, да го измъчва дълго време, но и няма да забрави за случилото се.

Те ясно очертават личните си граници.
Интелигентният човек ясно очертава границите си, като не позволява на негативността да проникне в личното му пространство. Когато става въпрос за токсични хора, той знае къде да постави чертата. По този начин другите няма как да повлияят на живота му.

Те спестяват енергията си
Интелигентният човек не харчи енергията си за безсмислена борба с отровни личности, а я инвестира в полезни начинания. Той разбира, че да се бориш и да спориш с негативни хора, не означава да уважаваш себе си. Затова той съзнателно избягва това.

Те ценят времето си
Умният човек счита токсичните хора за разсейване и нищо повече. Ако има възможност да избегне комуникацията с тях, той винаги го прави. Той няма време за глупости, които няма да донесат нищо полезно в живота му. Съжалява, че губи време дори да мисли за причините за такава токсичност.

Те знаят как да реагират на ситуацията
Умните хора винаги имат нещо скрито в ръкавите си; един или два трика, които улесняват решаването на проблема, пред който са изправени. Каквото и да е – мантра, мото, песен, план – това ще улесни ситуацията, в която се озовават, и ще помогне да се разсее мрака, който ги заобикаля. Те ще направят нещо просто, но вълшебно и ще оставят отрицателния човек в недоумение.