Вашите думи могат както да увеличат потока на изобилието, така и да го спрат

0
3224

Изобилието не е само финансово богатство. В действителност това е пълноценен живот, изпълнен с богатство във всичките му области (финансова, социална, духовна, физическа и психическа).

То зависи от това, което казвате, защото думите могат както да увеличат потока на изобилието, така и да го спрат.
Трябва да внимавате при използвате следните фрази (особено ако ги произнасяте често и механично):

„Ще опитам“

Колко често произнасяте тази фраза? Например, случва ли ви се, когато сте поканени на среща, да отговаряте: „Ще се опитам да дойда“, но всъщност не мислите да отидете на тази среща? В този случай вашият автоматичен отговор „Ще опитам“ е наситен с енергията на отказ от отговорност.

А отказът от отговорност е енергия, която влияе на всичко останало в живота ви. Помнете, че всичко в тази вселена е енергия. Без изключение.

Разбира се, без да се опитвате, ще пропуснете всеки шанс за успех. Силата на опита е наистина да положите усилия за постигане на целта, да бъдете отворени и готови за всеки резултат (успех или неуспех).

От вашия фокус можете да черпите нови и по-вдъхновяващи идеи, които ще ви позволят да превърнете желанията си в реалност, да се събудите и да увеличите потока на изобилие.

„Няма проблем“

Какво отговаряте, след като някой ви благодари? Изразът „Няма проблем“, който се използва вместо „Моля“, намалява енергията на потока на изобилието.
Ключовата дума тук е „проблем“. Ако искате да се отървете от проблемите, опитайте се да не използвате тази дума, особено ако тя не е съвсем правилна.

„Това е несправедливо“

Използвайки тази фраза, ние реагираме на събития, които ни се случват (тоест това е реакция, а не отговор). Ако продължите упорито и непрекъснато да се придвижвате към целта си, това означава, че ще трябва да изпитвате както успехи, така и неуспехи по пътя си. Всъщност ние се възползваме и от двете.

Силно изречената фраза „Това е несправедливо“ привлича само отрицателна енергия. С нея е малко вероятно да успеете да увеличите потока на изобилие.
Несправедливостта е нещо, с което понякога трябва да се примирим. Успехът няма да дойде сам – трябва да се потрудите усилено, за да го постигнете и с работата си да покажете, че го заслужавате.

„Трябваше да …“

Тези думи буквално са заредени с енергията на съжаление. Просто се опитайте да осъзнаете какво чувствате, когато изричате тази фраза. Опитайте сега. Какво усетихте?

Ако изричате тази фраза доста често, привличате енергията на провала в живота си. Казвайки „Трябваше да …“, вие започвате поток от невъзможност за себеприемане, като по този начин губите контрол над настоящия момент. И просто спирате да виждате потенциала си.